Ktoré šperky si zbaliť na dovolenku a ktoré radšej nechať doma?

dovolenka 01

Dovolenky a cestovanie sú takmer synonymom letných mesiacov. Či už plánujete veľkú dovolenku niekde v exotike, pri mori alebo sa chystáte zažiť množstvo dobrodružstiev   u nás na Slovensku, my ženy budeme mať vždy dilemu, čo si so sebou zbaliť. Oblečenie a kozmetika je jedna vec, ale čo také šperky? Viete, ktoré šperky sa vám oplatí si so sebou zobrať, a ktoré radšej nechať doma?

Nenechávajte si výber doplnkov na poslednú chvíľu. To, aké šperky si so sebou beriete je rovnako dôležité ako spôsob, akým si ich zabalíte. Najideálnejšie by bolo mať so sebou všetko, ale nevláčiť niekoľko kilovú batožinu. Hold, takto to nefunguje. Aj keď šperky vám zaberú asi najmenej miesta, treba ich naozaj poriadne pripraviť na cestu.

Pravidlo č.1 – Necestovať s hodnotnými šperkami

Áno vieme. Sú nádherné, sú zo zlata, daroval vám ich partner na vaše výročie a závidela by vám ich polovica Dubaia. Ale, nie! Akokoľvek sú tie šperky krásne a akokoľvek ste na ne citovo naviazaná, ak sú drahé, necháte ich pekne krásne doma v šperkovnici. Cestovanie a čas strávený na dovolenke predsa predstavuje príležitosť oddýchnuť si. Cennosti, ktoré by ste si niesli so sebou by pre vás predstavovali len zbytočný stres. Stále by ste mysleli na ich bezpečnosť- či vám ich niekto náhodou neukradne, či ich náhodou nestratíte alebo či vám ten drahom z toho prsteňa nevypadne.

Ak idete relaxovať do prírody, je jasné, že žiadne drahé šperky ani nepotrebujete. Medveďov či iné lesné zvieratká nebude zaujímať, koľko karátové náušničky zdobia vaše ušká. Rozmanitá fauna a flóra by sa jednoducho mohla stať pohrebiskom vašich cenností, ktoré by ste už nikdy v živote nenašli.

Pravidlo č.2 - Praktickosť sa vypláca

Počas dlhých horúcich dní na pláži a nocí strávených vo vychýrených reštauráciách a kluboch, si vystačíte aj s úplne jednoduchými, ale o to krajšími doplnkami. Zbaľte si výraznejšie náušnice, jemný náramok a jednoduchú retiazku, ktorú môžete oživiť príveskom.

Dovolenka je aj skvelou príležitosťou na oživenie svojho šatníka. Veď, ktorá žena sa ešte nevrátila s kufrom plnším, ako keď išla na dovolenku? Asi žiadna. Ak Vám teda zbalené šperky nestačia, poobzerajte sa po niečom výnimočnom v krajine, kde trávite svoju dovolenku. Šperk bude pre vás mať nielen estetickú, ale aj emočnú hodnotu. Ale znova pamätajte na pravidlo č.1 – nevyberajte si nič pridrahé. Svoje drahocennosti si v prípade, ak letíte, vždy pobaľte do príručnej batožiny.

Vyberáme z našej ponuky