K dokonalej plesovej róbe nesmú chýbať noblesné šperk

perly

Po vianočnom leňošení a prejedaní sa treba nadbytočné kilogramy poriadne vytancovať. Plesová sezóna sa nezadržateľne blíži a nastáva ten správny čas začať rozmýšľať nielen nad výberom elegantnej plesovej róby, ale aj oslnivých šperkov. Bez šperkov sa žiadna kráľovná plesu jednoducho nezaobíde a my Vám poradíme, ako si vybrať správny plesový šperk.

Ples si žiada všetko, čo sa ligoce, trbliece a blyští

Šperky zdobené priehľadnými či farebnými krištáľmi sú na ples ideálnou voľbou. Dokážete ich krásne skombinovať takmer s akoukoľvek farbou šiat a iných doplnkov. Pre ich ligotavé vlastnosti sa hodia najmä k elegantným, jednoduchším a distingvovaným plesovým šatám. Záblesk ladne sa pohybujúceho krištáľového náramku na ženskom zápästí dokáže upútať pozornosť nielen v žiari reflektorov, ale očarí aj pri tlmenom svetle.

Neprehliadnuteľnú róbu doplňte niečím jednoduchým

Je samozrejmosťou, že každá žena chce na plese vyzerať vynikajúcu a plesajúcu spoločnosť túži ohúriť skvostným výberom plesových šiat. Ak ste aj vy stavili na neprehliadnuteľné šaty, pri výbere šperkov buďte opatrná. Trblietajúce a blyšťavé šperky ponechajte v tomto prípade v šperkovnici, predídete tak módnemu faux pas. Siahnite radšej po niečom jednoduchšom a menej výraznom. Zamerajte sa najmä na čisté línie, tvary a neutrálne farby. Zvoliť si môžete aj minimalistický šperkový set, ktorý len perfektne doplní Vás celkový noblesný výzor.

Ak si na šperky príliš nepotrpíte

V prípade, že ste práve ten typ ženy, ktorý šperky veľmi nenosí, vyskúšajte nestarnúcu a decentnú klasiku v podobe perál. Perlové šperky dokážu rozžiariť Vašu tvár a šaty.  Pútavá perleť sa skvelo hodí mladým ženám, ale i dámam v zrelšom veku. V perlách je ukryté okúzľujúce čaro, sú maximálne elegantné, noblesné a luxusné. Zvoliť si môžete perlové náušnice, perlový náhrdelník či perlový náramok. Perlové šperky nemusia byť výhradne v bielej farbe, zaexperimentovať môžete aj so sýtejšími farbami perál, ako je napríklad kráľovská modrá alebo fialová.

Šperky dokážu Váš výzor dotiahnuť do dokonalosti, ale ho tak isto môžu aj úplne pokaziť. Aj keď je ples famóznou príležitosťou predviesť to najlepšie z Vašej šperkovnice, nesnažte sa za každú cenu ošperkovať od hlavy po päty. Niekedy je lepšie zvoliť len jeden výraznejší šperk, ktorý dokonale doplní Vaše už aj tak dosť prepychové plesové šaty.