Srdiečko s retiazkovou je super darček

srcdce

Srdce je v mnohých kultúrach považované za symbol čistej lásky a vernosti. Starovekí Egypťania verili, že srdce je akýmsi morálnym kompasom a v starovekom Grécku sa zas tradovalo, že srdce je miestom úkrytu našej duše. A tak čoskoro si začali ľudia vytvárať spojitosť medzi ľudským srdcom a láskou.

Po prvýkrát sa v Anglicku, konkrétne v 17. storočí, začal oslavovať Valentín. A presne v tomto období použil tvar srdca, aký používame na vyjadrenie lásky dodnes.  Symbol lásky sa od tej doby začal používať nielen na valentínkach, ale aj v listoch zaľúbencov, pohľadniciach a neskôr aj ako šperk, najčastejšie vo forme prívesku alebo brošne.

Skvelý darček pre priateľku či kamarátku

Narodeniny, meniny alebo výročie ?  Hľadáte ideálny darček pre svoju priateľku ? Nezúfajte! U nás nájdete to pravé. Svoju nekonečnú lásku k priateľke pretavte do nádhernej retiazky s príveskom v tvare srdiečka. V našej ponuke nájdete množstvo takýchto úžasných príveskov, ktoré sú vhodné  pre všetky vekové kategórie

Retiazka s príveskom v tvare srdca však nie je len záležitosťou zaľúbencov. Pokojne ju podarujte aj svojej kamarátke ako symbol nerozlučného a šťastného priateľstva . Môžete si vybrať z rôznych typov a farebných kombinácií. Ak hľadáte niečo jednoduché a elegantné zároveň, stavte na retiazku s príveskom romantické srdce KARMEN z chirurgickej ocele.

Dve srdca, ktoré bijú ako jedno

Ste vy alebo vaša polovička viac ezoterický typ človeka ? Aj pre vás máme skvelý darček. Retiazka z chirurgickej ocele značky ALEXIS MARTEN s karma kruhom, ktorý spája dve srdcia a symbolizuje večnú karmickú lásku. Rovnaké posolstvo kolobehu života a nehynúcej lásky  v sebe ukrýva aj retiazka s príveskom – dve srdiečka z chirurgickej ocele.

Polodrahokamy sú stále IN

Ak chcete svoju milovanú obdarovať niečím naozaj výnimočným, zvoľte retiazku s príveskom v tvare srdiečka s polodrahokamom. Najtypickejším polodrahokamom, ktorý symbolizuje lásku, partnerskú vernosť, ale aj krásu a empatiu, je ruženín.

Medialón pre uchovávanie spomienok

Otvárací šperk, ktorý v sebe ukrýva dôležitú spomienku, alebo malá tajomstvo? Medailón je ten pravý. Kedysi si do neho dievčiny schovávali fotografie svojich milovaných a dokonca aj pramienky vlasov. Týmto spôsobom mohli nosiť svoju milovanú osobu pri srdci každý deň a nikdy na ňu nezabudnúť. Medailóny majú najčastejšie oválny alebo srdcový tvar. Ideálny darček pre osobu, na ktorej vám veľmi záleží, a to nielen na Valentína. V  romantickom medailóniku z našej ponuky môžete nosiť fotografiu svojej rodiny, dieťatka, priateľa či kamarátky. Hodí sa na každodenné nosenie a osvieži ktorýkoľvek outfit. 

Medailóny majú aj náboženský význam. Sú vhodné najmä ako pamiatka na významné cirkevné udalosti (krst, prijímanie, birmovka), ale taktiež môžu slúžiť aj ako symbol požehnania a ochrany.