Prečo práve šperky z chirurgickej ocele?

Chirurgická oceľ sa používa v rôznych oblastiach. Jej názov nám  prezradí, že prvotné využitie si získala v zdravotníctve. Tam prospela hlavne kvôli vlastnosti, že nehrdzavie ako železo. Neskôr sa zistilo, že má oveľa viac pozitívnych vlastností a začali z nej vyrábať šperky. Dávame Vám do pozornosti štyri NAJ výhody šperkov z chirurgickej ocele oproti šperkom z iných materiálov:

Cena

V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že šperky z takto vyrobenej ocele sú nielen kvalitné, ale aj cenovo dostupné. Šperky z bižutérie sú síce lacné, no v horúcom letnom počasí Vám často skorodujú už za jeden deň. Striebro sa síce radí medzi drahé kovy, ale tiež veľmi rýchlo sčerná a tiež mnohým ľuďom spôsobuje alergické reakcie.  Zlato alergické reakcie nespôsobuje a ani nekoroduje, avšak na obstaranie šperkov z neho už potrebujete väčší rozpočet. Z tohto hľadiska je chirurgická oceľ optimálne riešenie, poskytuje ideálny pomer kvality a ceny.

 

Odolnosť

Chirurgická oceľ je tvrdšia ako striebro a nemá sklony k sčerneniu. Svojím vzhľadom síce striebro pripomína, ale vydrží oveľa viac a dlhšie. Neláme sa a netvoria sa na nej žiadne škvrny ani po dlhšom čase a navyše hrdinsky odoláva vlhkosti.

 

Bezpečnosť

Na rôznych miestach sa môžeme dočítať, že chirurgická oceľ neobsahuje nikel. Nie je to tak úplne pravda. Chirurgická oceľ síce obsahuje nikel (asi do 15%), no je tak silno viazaný v železe, že sa na povrch nedostáva a tak nevznikajú nepríjemné červené miesta ako po strieborných šperkoch, ktoré obsahujú asi 30% niklu.

 

Široký výber farieb a tvarov

Pri šperkoch z chirurgickej ocele nájdeme široký výber rôznych tvarov a farieb. Hodí sa na každú príležitosť, či na svadbu, rôzne oslavy alebo len na bežné nosenie. Pristane každej vekovej kategórií a vďaka dostupnej cene si môžete dovoliť aj viac kúskov v najrôznejších farbách, tvaroch aj veľkostiach. O tom, že chirurgická oceľ nie je iba strieborná a čierna, že to nie sú iba strohé línie, ale že šperky z nej vedia byť aj veľmi ženské, farebné a hravé, dokonca aj vyložene luxusné, vás radi presvedčíme našou ponukou.